toggle menu

Consumententip: Reisbureau failliet

Consumententip: Reisbureau failliet

Afgelopen september ging reisorganisatie Oad failliet. Wanneer een reisorganisatie failliet gaat, bestaat de kans dat jouw reis in het water valt. Wat kan je in zo’n geval nog doen en kan je jouw geld terugkrijgen?

Het is in de wet geregeld dat een reisorganisatie maatregelen neemt om je te beschermen in het geval van een faillissement. 

Heb je bijvoorbeeld al (een deel van) de reissom betaald, dan krijg je dat geld terug. Het kan ook zijn dat andere reisorganisaties jouw reis overnemen. 

Wanneer je al op reis bent en het vervoersonderdeel was van een zogenaamde pakketreis, dan moet de maatregel ervoor zorgen dat je gewoon weer thuis komt. 

Maatregelen

Is jouw reisorganisatie aangesloten bij een garantiefonds, zoals bijvoorbeeld de Stichting Garantiefonds Reisgelden? Neem in dat geval contact op met het garantiefonds, of kijk op hun website. 

Is de reisorganisatie niet aangesloten bij een garantiefonds, en zijn er ook geen andere afdoende maatregelen genomen? In dat geval moet je contact opnemen met de curator die het faillissement afhandelt. Geef aan welke reis je hebt geboekt en vraag of deze reis nog doorgaat. Wanneer de reis niet doorgaat, vraag dan jouw geld terug aan de curator. Of je iets terugkrijgt, hangt af van de hoeveelheid schulden die de organisatie heeft. 

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant