toggle menu

Consumententip: Terras schoonmaken met hogedrukreiniger

Het is soms erg moeilijk om hardnekkige vervuiling van uw terras te verwijderen. Wilt u geen chemische middelen gebruiken, dan is een hogedrukreiniger een uitkomst.

Een hogedrukreiniger is een apparaat dat water onder hoge druk brengt en door een speciale slang naar een spuitpistool leidt. Door de kracht van de waterstraal kunt u met de hogedrukreiniger aanslag, verwering en andere vervuiling verwijderen. Met behulp van speciale opzetstukken en accessoires is hij voor diverse doeleinden te gebruiken.

Het apparaat kost zo’n 200 euro en dat is wel wat geld, maar de groene aanslag op de tegels kunt u er moeiteloos mee verwijderen. En snel ook: binnen 60 tot 70 seconden is 1m2 schoon. Ook kunt u er uw auto en tuinmeubilair mee schoonmaken.

Waterdruk en veiligheid

De waterdruk van een hogedrukreiniger wordt aangegeven in bar. Hoe hoger het aantal bar, des te krachtiger de waterstraal. Hierdoor kunnen loszittende deeltjes met grote kracht worden weggespoten. Zorg dus dat er in een ruime straal om u heen geen andere personen aanwezig zijn als u aan de slag gaat. Draag bovendien een veiligheidsbril.

Lawaai

Een nadeel van de hogedrukreiniger is dat hij erg veel lawaai maakt, ongeveer net zoveel als een passerende trein die 120 km per uur rijdt en op 25 meter afstand van je passeert. Overleg dus even met uw buren voordat u begint.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant