Consumententip: Vergelijkingssite voor makelaars

Een geschikte makelaar vinden is niet altijd even makkelijk. Dit is dan ook de reden dat Han Tuttel, blogger op het gebied van makelaardij, een vergelijkingssite voor makelaars is begonnen.

Op de website www.wieisdebestemakelaar.nl kunnen consumenten een oordeel vellen over de diensten van hun makelaar. Met behulp van deze beoordelingen kunnen aankomende huizenkopers en -verkopers een geschikte makelaar uitkiezen. 

Consumenten kunnen hun ervaringen met een bepaalde makelaar in eigen woorden op de site plaatsen. Vervolgens beoordelen zij de makelaar met een cijfer op de volgende 5 punten: 

  • enthousiasme
  • snelheid van reageren
  • afspraken nakomen 
  • creativiteit
  • marktkennis

De consument die via de site op zoek is naar een makelaar kan zelf bepalen welke van deze criteria hij het belangrijkst vindt en op basis daarvan wordt een overzicht van de meest geschikte makelaars getoond. Via de site kunnen zij vervolgens in contact komen met de makelaar van hun keuze. 

Om de objectiviteit en juistheid van de beoordelingen te waarborgen is het voor bezoekers mogelijk om aan te geven dat een bepaalde beoordeling niet klopt. Hierdoor kunnen onjuiste beoordelingen van de site verwijderd worden. Om dezelfde reden is het binnenkort ook niet meer mogelijk om anoniem een beoordeling te plaatsen.

© Radar

Ook interessant