toggle menu

Consumententip: Wat is de prijs?

Consumententip:  Wat is de prijs?

Het overkomt iedereen weleens. Bij het scannen van je nieuwe aanwinsten bij de kassa blijkt de prijs op het kaartje veel lager, dan de prijs die de kassa aangeeft. Wat is dan de juiste prijs?

In principe is dat de prijs op het kaartje, tenzij het heel duidelijk is dat deze prijs niet klopt. Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een tikfout op het kaartje of een verkeerd geplaatste komma. Een product dat duizend euro kost, met een prijskaartje van tien euro, dat klopt natuurlijk niet. Bij twijfel over de prijs kun je het eerst aan de verkoper vragen. Is er geen reden voor twijfel, dan moet de verkoper het artikel verkopen voor de prijs op het kaartje.

Niet achteraf klagen

Vaak wil de verkoper het artikel niet verkopen omdat de prijs op het kaartje te laag is. Als je het dan koopt voor de hogere prijs, kun je achteraf niet meer klagen. Met jouw betaling heb je een rechtsgeldige koopovereenkomst gesloten. Je kunt het product later proberen te kopen voor de lagere prijs met behulp van bijvoorbeeld de voorbeeldbrief die op de website van Consuwijzer staat.

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant