toggle menu

Consumententip: Winkelen op het internet

Consumententip:  Winkelen op het internet

Steeds meer winkelketens hebben naast hun winkel in de straat ook een winkel op het internet. Hartstikke handig, maar hoe zit het met de rechten en plichten van winkelen op internet? Zijn die hetzelfde als in de winkel?

Bij winkelen op internet zijn er, naast de gebruikelijke rechten en plichten, een paar zaken waar je extra op kunt letten om te voorkomen dat je een kat in de zak koopt. Als je een product koopt bij een webwinkel met een keurmerk, zijn jouw rechten als consument over het algemeen goed geregeld. Er zijn echter nogal veel keurmerken in de omloop, deze zijn niet allemaal even betrouwbaar. Op www.consuwijzer.nl kun je zien welke webwinkelkeurmerken bij ConsuWijzer zijn aangesloten. Deze keurmerken zijn aan grondig onderzoek onderworpen en in ieder geval betrouwbaar.

Retourneren

Wanneer je niet tevreden bent over een product dat je via internet hebt gekocht, kun je dat altijd retourneren. Omdat je een artikel via internet ongezien koopt, kun je dit sowieso binnen zeven werkdagen na ontvangst zonder opgaaf van reden terugsturen. Zelfs als je de originele verpakking niet meer hebt. De winkel mag hiervoor geen extra kosten (naast de verzendkosten) in rekening brengen. En het internet barst van de mooie aanbiedingen en koopjes. Slotadvies: winkel met verstand, wanneer een aanbod te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant