toggle menu

Dit kun je beter niet in je koelkast bewaren

Dit kun je beter niet in je koelkast bewaren

Kun je eieren beter wel of niet in de koelkast bewaren? En hoe zit het met tomaten?

Veel voedingsmiddelen blijven het langst goed als je ze in de koelkast legt, vanwege de lage temperatuur. Toch geldt dit lang niet voor alle producten. Radar zet er een paar op een rij.

Tropische vruchten

Voor veel fruitsoorten is de koelkast een prima opbergplek. Tropische vruchten, zoals ananassen en bananen, vormen echter een uitzondering. Deze kunnen niet goed tegen de kou en kun je daarom beter buiten de koelkast in een schaal leggen.

Vruchtgroenten

Veel groenten kun je prima in de groentela van je koelkast bewaren. Dit geldt echter niet voor vruchtgroenten, zoals tomaten en avocado's. Door de lage temperatuur verliezen deze sneller hun smaak en kunnen ze zelfs sneller bederven.

Brood

Brood kun je ook beter buiten de koelkast opbergen. Door de kou droogt het namelijk sneller uit en wordt het sneller oud. Je kunt brood het best in een afgesloten bak of papieren zak bewaren. Mocht je brood toch voor langere tijd willen opbergen, dan kun je het in de vriezer leggen.

Basilicum

Hoewel basilicumblaadjes in de supermarkt in de koeling liggen, kun je deze thuis beter buiten de koelkast bewaren. In de koelkast verwelken ze sneller, omdat ze niet goed tegen lage temperaturen kunnen.

Eieren

Eieren liggen in de supermarkt buiten de koeling. Thuis kun je ze zowel gekoeld als ongekoeld bewaren. In de koelkast zijn eieren vaak langer houdbaar, omdat bacteriën daar langzamer groeien. Twijfel je of je een ei nog kunt eten, dan kun je het rauw in een glas water leggen. Eieren die blijven drijven, zijn niet meer goed.

Waar kun je op letten?

Veel voedsel hoeft niet noodzakelijk in de koelkast bewaard te worden. Let erop of er op de verpakking 'koel bewaren' of 'gekoeld bewaren' staat. In het eerste geval bewaar je het product op een koele, donkere plek, zoals een voorraadkast of kelder. Gekoelde producten plaats je wel in de koelkast.

Bron: Metro / Voedingscentrum

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant