Dit weet Google allemaal over jou (en zo doe je daar wat aan)

Dit weet Google allemaal over jou (en zo doe je daar wat aan)

Google-gebruikers kunnen nu inzien wat de zoekgigant allemaal van hen weet. Het is ook mogelijk om informatie zoals, zoals de locatie- en zoekgeschiedenis, te wissen.

De zogenoemde Mijn account-website is in een nieuw jasje gestoken, meldt technologiewebsite AndroidPlanet. De Mijn account-website bevat alle informatie die Google van jou heeft.

Beveiligingscontrole

Gebruikers kunnen via de website tussen verschillende onderdelen van hun Google-account navigeren, bijvoorbeeld door de apparaatactiviteit en meldingen. Ook is het mogelijk om een beveiligingscontrole uit te voeren, om er zo zeker van te zijn dat persoonlijke informatie voldoende beschermd is.

Wat weet Google van jou?

Mijn account toont drie belangrijke secties: inloggen en beveiliging, persoonlijke informatie en privacy- en accountvoorkeuren. In de eerste sectie zijn apparaten, apps en websites te controleren die zijn gekoppeld aan je Google-account. Voor velen zal de tweede sectie het belangrijkst zijn: hier is namelijk alles te vinden wat Google over jou weet. Denk aan opgeslagen zoekopdrachten, je activiteit in de browser, plaatsen waar je bent geweest en YouTube-video's die je hebt bekeken.

Kritisch doorlopen

Als je Google standaard alles laat onthouden, zul je versteld van wat er allemaal is opgeslagen. Het is dan ook slim om je account kritisch te doorlopen en zaken te verwijderen of uit te schakelen. Dat kan via deze website die zowel op een computer als op een mobiel apparaat goed te gebruiken is. Via accountvoorkeuren kun je overigens het hele Google-account wissen en voorkomen dat Google nog meer over je te weten komt.

Bron: AndroidPlanet

Ook interessant