Een back-up maken van WhatsApp op je iPhone

Een back-up maken van WhatsApp op je iPhone

Hoe maak je een back-up van je WhatsApp-gesprekken op je iOS-telefoon (Apple)? Radar legt het uit.

Heb je een Androidtelefoon? Lees hoe je een WhatsApp-backup maakt

Als je onderstaand stappenplan volgt dan wordt er een back-up gemaakt in je iCloud-account. Het is niet alleen fijn om je gesprekken te kunnen teruglezen: als je een nieuwe iPhone koopt kun je de gesprekken ook eenvoudig overzetten. Dit geldt helaas niet als je overstapt naar een Androidtoestel, omdat die gebruik maken van een ander systeem (Google Drive).

Opgelet: Video's worden standaard niet meegenomen in de back-up, dit omdat deze bestanden veel ruimte innemen. Je kunt dit wel instellen, zie daarvoor stap 4.

  1. Ga naar WhatsApp;
  2. Kies voor Instellingen en ga naar Chats > Reservekopie;
  3. Wil je eenmalig een reservekopie maken, klik dan op 'Eenmalig', wil je dat dit automatisch gebeurt, bijvoorbeeld wekelijks of dagelijks? Dan kun je hier ook voor kiezen. Geen zorgen: dit kun je later ook weer aanpassen;
  4. Je kunt met de schakelaar aangeven dat je ook een kopie wilt van je video's. Let wel: je hebt hier voldoende iCloud-opslagruimte voor nodig!

Beperkte databundel? Schakel dan back-up via WiFi in!

WhatsApp waarschuwt: je kunt het beste een back-up maken als je op WiFi zit. Je moet dan wel uitschakelen dat iCloud gegevens uitwisselt over je mobiele data. Ga naar Instellingen > Mobiel netwerk > iCloud Drive en scroll naar beneden, hier kun je instellen of je gegevens wil overzetten als je op een mobiel netwerk zit. Als je een beperkte databundel hebt is dat dus niet zo verstandig.

Bron: iCulture

Ook interessant