Een volle iPhone na WhatsApp-update: wat kun je doen?

Een volle iPhone na WhatsApp-update: wat kun je doen?

De nieuwste versie van WhatsApp neemt veel opslagruimte in op iPhones. Enkele gebruikers kunnen na de update zelfs geen appjes meer versturen omdat er te weinig vrije ruimte op de telefoon beschikbaar is.

Technologiewebsite iCulture krijgt meerdere meldingen binnen over het probleem. Het verwijderen van andere apps en bestanden lijkt niet te helpen, omdat WhatsApp de vrijgekomen ruimte direct weer inneemt. Het is nog niet bekend wanneer het probleem door WhatsApp wordt verholpen.

Reservekopie maken en opnieuw installeren

iCulture tipt: verwijder WhatsApp van je toestel en installeer de toepassing opnieuw. Let op: doe dit niet voordat je een reservekopie van de gesprekken hebt gemaakt!

Een reservekopie maak je via de instellingen van WhatsApp (klik op het tandwieltje rechtsonder). Ga naar 'Chats' en vervolgens 'Reservekopie'. Check of de backup gelukt is, en verwijder daarna pas de toepassing.

Heb je ook te weinig ruimte om een reservekopie te maken? Je kunt ieder chatgesprek naar jezelf mailen. Ga naar het chatoverzicht en veeg het betreffende gesprek naar links. Klik vervolgens op 'Meer' en 'Exporteer chat'.

Whatsappen.nl meldt dat er inmiddels een update beschikbaar is. In de nieuwe versie zouden de problemen zijn verholpen.

Lees ook: 4 tips voor meer ruimte op je iPhone en iPad

Bron: iCulture

Ook interessant