'Financieel fit' in 2020: hoe houd je je goede (geld)voornemens vol?

'Financieel fit' in 2020: hoe houd je je goede (geld)voornemens vol?

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dat betekent: tijd voor goede voornemens. Volgens het Nibud nemen zo'n 8 op de 10 Nederlanders zich voor om na de jaarwisseling beter om te gaan met hun geld. Hoe houd je dit het hele jaar vol? 

Het is doorgaans een goed idee om in het komende jaar minder geld uit te geven, niet rood te staan en meer te sparen. Maar voordat je overgaat op concrete besparingsplannen, is het aan te raden om een goed inzicht te krijgen in je financiële situatie. Met het Persoonlijk Budgetadvies biedt het Nibud een tool om je inkomsten en uitgaven in kaart te brengen. Hiermee krijg je bijvoorbeeld inzicht in kostenposten waarop je kan bezuinigen. Ook laat het advies je zien hoe je het doet in vergelijking met anderen en krijg je tips hoe je je uitgavenpatroon kan verbeteren. 

Het Budgetadvies kan je op weg helpen, maar volgens het Nibud blijkt het in de praktijk toch vaak lastig om de voornemens het hele jaar vol te houden. 

Nibud Jaarplanner: het hele jaar door coaching

Het Nibud heeft een gratis online coachingsprogramma ontwikkeld dat je helpt om het hele jaar 'financieel fit' te blijven. Als je je aanmeldt voor de Nibud Jaarplanner, krijg je het hele jaar door op diverse momenten hulp bij je financiën. Het Nibud stuurt je informatie of handige tools, die je bijvoorbeeld helpen met sparen of je leren om te gaan met verleidingen. 

Ook herinnert de Jaarplanner je aan belangrijke financiële momenten in het jaar. Zo krijg je in maart een herinnering voor de belastingaangifte en spoort het Nibud je aan om wekelijks je afschriften te checken. Je krijgt eveneens ondersteuning bij het regelen van ingewikkeldere geldzaken, zoals je verzekering en je pensioen.

Op de website van het Nibud kan je je aanmelden voor de Jaarplanner. Je krijgt dan de de coaching via e-mail toegestuurd. Je zou ook het Nibud kunnen volgen via Instagram.

Financiële tips van Radar

Natuurlijk helpt ook Radar je graag met je financiële voornemens. In onderstaande artikelen vind je een hoop tips en tricks die je kan gebruiken om het hele jaar financieel gezond te blijven. 

Ook interessant