toggle menu

Hoe verbreek je de verbinding tussen Facebook en je Spotify-account?

Hoe verbreek je de verbinding tussen Facebook en je Spotify-account?

Bij het aanmaken van een nieuw Spotify-account is het verleidelijk om je te registreren via Facebook. Je hoeft amper gegevens in te vullen en je hebt direct verbinding met je vrienden. Misschien wil je niet langer dat je Spotify-account is verbonden met Facebook. Hoe verbreek je de verbinding tussen Spotify en Facebook?

Er zijn twee manieren waarop je je Facebook-account kunt koppelen met je Spotify-account. Allereerst kan het zijn dat je een account hebt gemaakt via je e-mailadres die je later hebt gekoppeld aan je Facebook-account, zodat je muziek kan delen met vrienden. Bij de andere manier heb je je account aangemaakt via Facebook-login.

Verbinding verbreken bij account aangemaakt via e-mailadres

Als je bij het aanmaken van je Spotify-account je hebt aangemeld via een e-mailadres, dan kun je de verbinding met Facebook als volgt verbreken:

  1. Open de Spotify app op je desktop (via mobiel is het niet mogelijk om de verbinding te verbreken)
  2. Klik in de rechterbovenhoek op je het pijltje naar beneden
  3. Klik op Instellingen
  4. Klik onder Sociaal op 'Verbinding met Facebook verbreken'

Verbinding verbreken bij account aangemaakt via Facebook

Als je deze optie niet bij instellingen ziet staan, dan heb je je account via Facebook aangemaakt. Spotify geeft op haar website aan dat het daarbij niet mogelijk is om je verbinding met Facebook te verbreken. Ze geven het advies om een nieuw account aan te maken, als je niet meer verbonden wilt zijn met Facebook.

Indien je een premium-abonnement hebt op Spotify, moet je deze eerst opzeggen. Op je nieuwe account kun je opnieuw een abonnement nemen. Als je een nieuw account wilt aanmaken op je oude e-mailadres, dan moet je je account volledig laten verwijderen, dit doe je als volgt:

  1. Ga naar deze contactpagina van Spotify
  2. Klik op 'Account' en dan op 'Ik wil mijn Spotify-account permanent sluiten'
  3. Klik op de knop 'Account afsluiten'
  4. Bevestig je keuze

Na het verwijderen van je account kun je een nieuw account aanmaken (of je kunt een account op een ander e-mailadres aanmaken). Als je een nieuw account aanmaakt, kun je overigens niet de opgeslagen muziek en afspeellijsten meenemen naar je nieuwe account. Als je gebruik wilt maken van een premium-abonnement, moet je deze opnieuw afsluiten.

Bron: Spotify

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant