Je dekbed opbergen? Zo verlies je geen plaats

Je dekbed opbergen? Zo verlies je geen plaats

Nu de nachten warmer worden, mag je dekbed weer een tijd de kast in. Voor wie weinig plaats heeft, is een plek vinden voor dat omvangrijke ding elk jaar lastig. Maar er is een truc om geen kastruimte te verliezen.

Om de kwaliteit van de vulling te bewaren, moet je je dekbed goed opbergen. Het zonder omhulsel op je kast slingeren is niet hygiënisch, want daar verzamelt het stof en kan schimmel ontstaan. Een droge, donkere plek is je beste optie. Maar hoe krijg je je dekbed in je kleine kast? Simpel, door hem vacuüm te zuigen tot hij zo plat als een dubbeltje wordt. 

Luchtdichte oplossing

Plooi je dekbed en steek het in een grote zak van licht plastic. Omsluit de open kant van de zak met je hand en steek de slang van je stofzuiger erin. Zuig de lucht uit de zak terwijl je die met je hand luchtdicht houdt. Sluit de zak zonder weer lucht in de zak te laten komen. In huishoudwinkels vind je ook opberghoezen, die zich vacuüm kunnen zuigen. 

Betere opties dan plastic

Heb je een donsdeken van echte ganzen- of eendendons? Dan is plastic verpakken niet de beste keuze. Je laat de donsvulling beter ademen. Plastic zorgt ook sneller voor schimmel dan andere materialen. Kies voor een luchtige katoenen hoes. Als je dekbed te groot is om zo in je kast op te bergen, kan je de zolder of een leuke dekenkist als toevoeging aan je interieur overwegen. 

Ook interessant