Je eigen mok voor koffie en thee | Fons checkt duurzame tips

Een lekkere cappuccino bestellen bij de Starbucks, of thee bij de AH To Go op het station. Hoe goed is het om daar voortaan een eigen mok voor te gebruiken? Fons checkt het voor je.

Volgens expert Anne van Milieu Centraal is dat nog maar de vraag. 'Je eigen beker onder de koude kraan afspoelen is waarschijnlijk beter voor het milieu dan telkens een nieuw bekertje gebruiken', aldus Anne. Het is echter wel zo dat je voor het maken en afwassen van herbruikbare bekertjes energie en grondstoffen nodig hebt. 

Plastic bekertjes slechter?

Als je plastic bekertjes ook gaat hergebruiken en afwassen met koud water, is het nog maar de vraag of ze ook echt het milieu meer belasten dan herbruikbare bekertjes. Conclusie: herbruibare bekertjes zijn niet per definitie duurzamer.

Hoe kunnen we de wereld verbeteren?

Wekelijks onderzoekt Fons welke duurzame tips daadwerkelijk een positieve bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van onze wereld. Is al het lokale voedsel per definitie goed? Moeten we een bijenkast in onze tuin nemen? Kunnen we beter biologisch bier consumeren en is een korte douche duurzamer? Deze zomer onderzoekt Fons hoe jij de wereld kan verbeteren door je consumentengedrag aan te passen. 

Ook interessant