toggle menu

Je locatie live delen met WhatsApp-contacten: zo werkt het

Je locatie live delen met WhatsApp-contacten: zo werkt het

Je kunt live je gps-gegevens delen met je WhatsApp-contactpersonen. Daarbij kun je zelf aangeven hoelang iemand kan zien waar je bent. De functie werkt voor zowel een-op-een-gesprekken als groepschats.

In groepsgesprekken kun je ook op dezelfde kaart de locatie van verschillende groepsleden volgen.

Hoe maak je gebruik van de locatie-optie?

  1. Open een gesprek
  2. Klik op het symbooltje met de paperclip (Android) of op het plusje (iOS van Apple)
  3. Kies 'locatie'
  4. Je kunt vervolgens aangeven hoelang je je gps-gegevens wil delen (bijvoorbeeld een kwartier of een uur). Je kunt die periode ook eerder stopzetten door op 'Stop met delen' te klikken

Let op: WhatsApp wil continu toegang tot je locatie als je gebruik maakt van deze optie. Je kunt hier meldingen over krijgen.

Kun je de optie nog niet vinden? De functie wordt nog uitgerold, dus het kan zijn dat je nog even geduld moet hebben. Zorg in ieder geval dat je de laatste versie van de app geïnstalleerd hebt.

WhatsApp zegt je locatie versleuteld te versturen, net zoals tekstberichten, foto's en video's. De chatdienst kan door zo'n beveiligde verbinding zelf niet meekijken.

Bron: NOS / Radar

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant