toggle menu

Kaarslicht of een ledlamp? | Fons checkt duurzame tips

We doen altijd lampen aan om ons huis te verlichten. Je kunt ook kiezen voor kaarsen, het is romantischer, maar ook duurzaam? Fons zoekt het voor je uit.

Lampen vervangen door kaarsen lijkt misschien duurzamer, maar dit is niet helemaal juist. Kaarsen produceren namelijk fijnstof wat de luchtkwaliteit verslechterd

Wat kan je het beste doen?

Wil je zonder kaarslicht toch een romantisch diner? Kies dan voor ledlampen in plaats van halogeen- of gloeilampen, adviseert Mariken van Milieu van Centraal. 'Ledlampen zijn er in allerlei verschillende kleuren tegenwoordig. Je bespaart er 90 kilogram CO2 per jaar mee.'

De Consumentenbond testte 33 led- en halogeenspots van 230 Volt en vier van 12 Volt. In beide categorieën kwam de ledspot veruit als beste uit de bus. Meer over de test vind je hier:

Test: ledspot betere keus dan halogeen

Welke duurzame adviezen werken? | Fons checkt tips

Als we massaal een bijenkast houden, wat voor impact heeft dat dan? Kunnen we beter alleen nog maar biologisch bier drinken? Hoe duurzaam is trager rijden, en wat hebben we aan kamerplanten? Fons onderzoekt elke week duurzame tips die onze wereld kunnen verbeteren. Wil je een seintje krijgen als we iets nieuws publiceren? Volg dan het onderwerp 'Duurzame tips' via de Radar-app. Heb jij de Radar-app nog niet geïnstalleerd? Wij leggen je middels eenvoudige uit hoe je de Radar-app installeert.

Voor alle duurzaamheidstips kun je terecht op de Radar YouTube-pagina.

Ook interessant