Meivakantie? Met deze gratis uitjes hebben je (klein)kinderen de tijd van hun leven

Meivakantie? Met deze gratis uitjes hebben je (klein)kinderen de tijd van hun leven

De meivakantie is weer begonnen en dus hebben veel basis- en middelbare scholen in Nederland een week vrij. Wist je dat je ook zonder geld uit te geven de leukste activiteiten kunt doen? Radar zet een aantal tips op een rij.

Bekijk de uitagenda van jouw stad of gemeente

Veel steden en gemeenten hebben een (online) uitagenda. Hier kun je precies zien wat er de komende weken in jouw buurt te doen is. Hoewel niet alle activiteiten gratis zijn, zijn er soms wel een paar te vinden die geen geld kosten. Vaak hebben uitagenda's ook nog een aparte kindersectie, waardoor het minder lang zoeken naar de juiste activiteit is.

Bevrijdingsfestival

Dit jaar vindt er op 5 mei in 14 steden een Bevrijdingsfestival plaats. Deze festivals zijn gratis te bezoeken en als je zelf een picknickmandje en kleedje meeneemt, hoef je ook op het festival zelf weinig uit te geven. Alleen nog duimen dat het niet gaat regenen.

Een dagje naar de bibliotheek

Wist je dat kinderen gratis lid kunnen worden van de bibliotheek? Trek er daarom tijdens de meivakantie lekker uit en bezoek een bibliotheek bij jou in de buurt. Bijkomend voordeel: als je een aantal boeken meeneemt, kun je ook thuis lekker doorlezen. Vaak zijn er tijdens vakanties ook voorleesdagen, dus het kan lonen om de agenda van de bibliotheek van te voren te bekijken.

Fotograferen

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon met camera op zak. Organiseer daarom als activiteit een fotografiedag. Dat doe je door een paar leuke plekken in de buurt te bezoeken en dit op een uitgestrekt beeld vast te leggen. Het is extra leuk om dit vanuit verschillende hoeken en met verschillende filters te doen. Sluit de dag af van de foto's die zijn opgenomen om te bekijken. 

De leukste uitjes per regio

Eindelijk vind je op de website van 'Sam & voor alle kinderen' vind je een handig overzicht met per regio specifieke plekken die je gratis kunt bezoeken. Denk aan een spotjacht naar vliegtuigen, speeltuinen en het zoeken naar fossielen. Voor ieder wat wils dus!


Bronnen: 24 baby | Langer thuis in huis | Ouders.nl 

Meer over:

Ook interessant