Naar de outlet tijdens Pinksteren? Zo voorkom je onnodige uitgaven

Naar de outlet tijdens Pinksteren? Zo voorkom je onnodige uitgaven

Tijdens Pinksteren koopjes scoren in outletwinkels: het is inmiddels een Nederlandse traditie te noemen. De kortingen kunnen soms overweldigend zijn, waardoor je veel meer geld uitgeeft dan je portemonnee lief is. Radar geeft je daarom tips om onnodige uitgaven te voorkomen.

1. Bepaal je budget

De eerste en misschien wel belangrijkste tip is om een budget vast te stellen. Hoeveel kun je missen en wat wil je daarvan kopen? Zo kun je gerichter winkelen. Als je budget bereikt is, brei er dan een einde aan. Ga dus ook niet meer een winkel binnen ‘om even te kijken’. 

2. Verlies jezelf niet in hoge kortingen

Als iets voor de helft van de prijs te koop is, betekent dat niet per se dat het voor jou een goede deal is. Ga na hoeveel geld je normaal uitgeeft aan een product. Als je normaal gesproken twintig euro aan een t-shirt uitgeeft, is een t-shirt van honderd euro voor de helft van de prijs dan wel een goede deal voor jou?

3. Gebruik je telefoon

Ondanks dat je in een fysieke winkel bent, is het verstandig om je telefoon te gebruiken om prijzen te controleren. Het komt namelijk voor dat een product scherp afgeprijsd lijkt te zijn, maar bij andere winkels of online goedkoper te krijgen is. 

4. Controleer op schade

Kijk goed naar je items voordat je ze koopt. Artikelen die in outletwinkels worden verkocht, zijn soms afgeprijsd vanwege kleine beschadigingen. Ook kan het er vrij hysterisch aan toe gaan in outletwinkels. Door geduw en getrek kan de pasvorm van het kledingstuk dat je op het oog hebt, zomaar verpest zijn. 

5. Heb je het écht nodig?

Ben je overtuigd van een goede deal? Stel jezelf een laatste vraag: heb ik het nodig en ga ik het gebruiken? Het zou zonde zijn als je item vervolgens ligt te verstoffen in huis. 

Bronnen: Ramsey Solutions, Retailmenot, Bespaarinfo

Ook interessant