toggle menu

Nieuwe stickerfunctie gebruiken op WhatsApp

Nieuwe stickerfunctie gebruiken op WhatsApp

De functie om stickers te versturen via WhatsApp is nu beschikbaar. Om stickers te versturen via de app moet je applicatie updaten. Hoe je gebruik kunt maken van de functie leggen we hieronder uit. 
 

Stickers zijn grote afbeeldingen die je kunt versturen. Je kunt stickers vergelijken met smileys of emoji. 

Om de stickers te krijgen op iPhone

 1. Update je besturingssystemen naar de nieuwste versie: iOS 12.1. Dit doe je door naar je instellingen te gaan, vervolgens naar ‘Algemeen’ en naar ‘Software-update’. Hier kan je je besturingssysteem (als je dat nog niet gedaan had) naar de nieuwste versie updaten.
 2.  Open de App Store en ga naar updates en werk WhatsApp bij naar de nieuwste versie (2.18.341)
 3. Als je WhatsApp nu opent en je gaat naar een gesprek dan vind je in het tekstveld waarin je berichten verstuurt een nieuw icoontje van een sticker. Het stickerveld komt omhoog als je het icoontje aantikt. Hier kun je stickers selecteren.
 4. Aan het begin heb je nog geen stickers. Om een stickerpakket te downloaden ga je naar het plusje rechtsboven om alle stickerpakketten te bekijken. Door op een pakket te klikken kun je alle stickers bekijken om ze vervolgens via de blauwe knop onderin te downloaden.
 5. Als je nu nogmaals het stickersymbool aantikt, zie je dat de stickers verschijnen. Als je op een sticker drukt, wordt die meteen verstuurd. 
   

Om de stickers te krijgen op Android

 1. Ga naar de Google Play Store, druk links bovenin op het menu-icoontje en vervolgens op ‘Mijn apps en games’. Controleer of de nieuwste versie van WhatsApp geïnstalleerd is en update de toepassing indien nodig.
 2. Start WhatsApp op en open een chat. Links onderin is een icoontje van een emoji. Tik daarop. Vervolgens verschijnen midden onderaan drie icoontjes: een emoji, het woord GIF en een icoontje van een sticker. Als je hierop drukt, kun je een sticker uitzoeken.
 3. Je kunt ook rechts bovenin op het +-icoontje drukken om meer stickers toe te voegen. Dan kun je als je helemaal naar beneden gaat ook andere stickerpakketten zoeken in de App Store.
 4. Wanneer je de sticker wil versturen ga je terug naar het overzicht waar je stickers staan. Je verstuurt een sticker vervolgens door er simpelweg op te klikken.

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant