Op zoek naar goed nieuws? Deze websites brengen het nieuws uitsluitend positief!

Op zoek naar goed nieuws? Deze websites brengen het nieuws uitsluitend positief!

Met het negatieve nieuws van de afgelopen tijd is het soms moeilijk om positief te blijven. Op de gemiddelde nieuwssite is er vooral in deze tijd misschien niet veel 'goed' nieuws te vinden, maar gelukkig zijn er ook sites en andere platformen die alleen maar aandacht besteden aan vrolijk en positief nieuws. 

Radar zocht uit waar dit positieve nieuws te vinden is en vroeg hierbij ook hulp aan de leden van de WhatsApp-groep. 

Sites met positief nieuws 

Het liefst zou je positief nieuws natuurlijk lezen op iedere nieuwssite, maar dat is vaak niet de realiteit. Nieuwssite nu.nl heeft echter wel een aparte pagina met enkel positief nieuws. Hierop worden de positieve nieuwsberichten die de website wel publiceert allemaal verzameld, zodat je ze snel en makkelijk kunt vinden. 

Nederlandse websites met positief nieuws 

Daarnaast zijn er ook websites die alleen maar positief en vrolijk nieuws plaatsen. 
WhatsApp'er Milou tipt als eerst hetkanwel.nl. Hier vind je voornamelijk positief nieuws dat inspireert tot een groener, leuker en eerlijker leven.

Bezoek Hetkanwel.nl

Goednieuws.nl wil laten zien dat het dagelijkse nieuws wel degelijk bol staat van positiviteit. Dit doen zij door positieve artikelen te schrijven over alledaagse dingen. Overal zit wel iets in! 

Bezoek goednieuws.nl

Josine, een van de leden van Radar's WhatsApp-groep, tipt 'De Speld'. 'Zowel de website als de nieuwsbrief bevatten nieuws met een knipoog op het werkelijke nieuws', vertelt zij. Iets wat ervoor zorgt dat je een beetje kunt relativeren dus! 

Bezoek De Speld

Engelse website met positief nieuws 

Op 'Bored Panda' verschijnt dagelijks goed nieuws wat te maken heeft met de actualiteiten in de wereld. Dit zorgt voor een verfrissende kijk op dingen die nu spelen. 

Bezoek Bored Panda

'Good News Network' is misschien wel een van de oudste positieve nieuws platformen die er is. Sinds 1997 probeert de redactie van 'Good News Network' al een positief tegengeluid te geven op het slechte nieuws wat er vaak in de wereld is. 

Bezoek Good News Network

Het nieuws van de vooruitgang 

Op radiozender 'Sublime' hoor je dagelijks het bulletin van 'Nieuws van de Vooruitgang', dit werd door meerdere WhatsApp'ers getipt. In 'Het Nieuws van de Vooruitgang' worden positieve veranderingen in de wereld besproken. Daarnaast kun je de onderwerpen die worden besproken ook teruglezen op de website van Sublime. 

Bekijk Het Nieuws van de Vooruitgang

 

Positief nieuws op tv 

Voor positief nieuws op de televisie moet je volgens WhatsApp'er Jelle bij het Jeugdjournaal zijn. Hierover zegt hij: 'Ik kijk regelmatig het Jeugdjournaal. Dat is niet zo zwaarmoedig, terwijl alles wel aan bod komt. Ideaal!' 

Het Jeugdjournaal is elke avond te zien om 19:00 op NPO 3.

Ook interessant