toggle menu

Plots afgesloten door Tele2 wegens 'betalingsachterstand'

Plots afgesloten door Tele2 wegens 'betalingsachterstand'

Je denkt dat je de rekening van je provider netjes betaald hebt, toch kun je ineens niet meer bellen vanwege een betalingsachterstand. Radar krijgt verschillende meldingen van Tele2-klanten die dit is overkomen.

Wat is er gebeurd?

Het lijkt erop dat in ieder geval een deel van de problemen wordt veroorzaakt doordat de provider een nieuw rekeningnummer heeft. Als je zelf het abonnementsgeld overmaakt (of zelf via internetbankieren hebt ingesteld dat je bank dat voor je doet), dan kan het geld op het oude rekeningnummer terecht gekomen zijn. Tele2 heeft het dan (nog) niet binnen. Het kan zijn dat daardoor abonnementen zijn afgesloten. Veel consumenten kunnen nu geen gebruik maken van de diensten van Tele2 en maken zich zorgen over de eventueel opnieuw te betalen aansluitkosten.

ACM: Tele2 'streng en strikt'

In ieder geval is het volgens de Autoriteit Consument en Markt (ACM) voor het telecombedrijf belangrijk om duidelijk en via verschillende kanalen over de wijziging te communiceren. Op welke manieren en hoe vaak Tele2 klanten op de hoogte heeft gebracht over de wijziging in het rekeningnummer is (nog) niet duidelijk.

Volgens de ACM kan de provider inderdaad - op grond van de algemene voorwaarden - klanten afsluiten. De ACM meent wel dat Tele2 zich erg 'streng en strikt' opstelt. Bovendien zou het volgens de ACM Tele2 sieren als het bedrijf de aansluitkosten niet opnieuw in rekening zouden brengen.

Update 14 november 20:30 uur: Reactie Tele2

Tele2 heeft op verzoek van Radar reactie gegeven op de problemen die zijn ontstaan:

'Klanten die momenteel zijn afgesloten wegens een betalingsachterstand maar reeds hebben betaald en ons daar ook een bewijs van hebben gestuurd, worden vanavond (maandag 14 november red.) allemaal her aangesloten. Dit betekent dat zij uiterlijk morgenochtend weer gebruik kunnen maken van hun diensten. Uiteraard zullen wij geen her aansluitkosten in rekening brengen bij de mensen die onterecht zijn afgesloten.

Mochten er klanten zijn die de afgelopen dagen een herinnering hebben ontvangen terwijl zij wel hebben betaald, dan willen wij hen vragen om contact op te nemen met de klantenservice van Tele2, zodat zij een betaalbewijs naar ons kunnen opsturen en wij deze snel kunnen verwerken.'

Lees de volledige reactie hier.

Bron: Radar / ANP

Ook interessant