Radar legt uit: 'Waarom houdt het prijsplafond geen rekening met gezinsgrootte?'

Radar legt uit: 'Waarom houdt het prijsplafond geen rekening met gezinsgrootte?'

Consumenten hebben nog talloze vragen over het prijsplafond, bleek onlangs na een oproep van Radar. We helpen jullie graag op weg en leggen ze in deze rubriek voor aan energie-expert Bobby Raghoenath van Vereniging Eigen Huis (VEH).

Viola vraagt: ‘Hoe kan het dat ieder huishouden ongeacht het aantal personen evenveel mag verbruiken? Dat is onevenredig. Met vier douchen is het plafond sneller bereikt dan in je eentje.’

‘Om het energieplafond uitvoerbaar te maken is er gekeken naar een gemiddeld verbruik voor gas, stroom en warmte van meer dan de helft van de huishoudens’, legt Raghnoenath uit. 

Stel jouw vraag!

Wat wil jij nog weten over het prijsplafond? Stel je vraag in dit artikel en wellicht leggen we 'm voor aan een expert.

Dat gemiddelde plafond geldt daarmee voor iedereen, ongeacht aantal vaste of tijdelijke bewoners. ‘Als je rekening zou houden met tal van persoonlijke omstandigheden, zoals omvang van het huishouden en bijzondere omstandigheden, dan zou dat heel veel discussies en uitvoeringsproblemen opleveren.’

De energieleveranciers zouden dan tal van variabelen moeten gaan berekenen, controleren en corrigeren. 'Dat levert vooral problemen op', besluit Raghoenath. 

Ook interessant