Stappenplan: Opgelicht op Marktplaats.nl

Je hebt een product aangekocht via Marktplaats.nl maar je ontvangt na betaling nooit jouw product. Je bent opgelicht! Wat kun je nu doen? En hoe voorkom je dat je in de toekomst opgelicht wordt?

Probeer nogmaals contact op te nemen met de verkoper. Misschien is de verkoper nog niet in staat geweest jouw product op te sturen, of is het product onderweg.

STAP

Maak een kopie van de advertentie en verzamel de gegevens die je kunt vinden van de verkoper (denk hierbij aan contact- en bankgegevens).

STAP

Als je er van overtuigd bent dat je opgelicht bent moet je altijd aangifte doen bij de politie. Dit kun je doen via www.mijnpolitie.nl. Zorg dat je de gegevens en de gekopieerde advertentie meeneemt.

STAP

Meld oplichting altijd aan Marktplaats.nl. Zij nemen waar mogelijk gerichte maatregelen tegen oplichters op hun website.

STAP

Zoals voor alles geldt; voorkomen is beter dan genezen.

Ziet een advertentie er verdacht uit en vertrouw je het niet helemaal, ga dan niet tot aankoop over. Als je er zeker van wilt zijn dat je niet opgelicht wordt, vraag dan of je het product bij de verkoper thuis op kunt komen halen, om tevens het product aan een grondige inspectie te onderwerpen. Dan kun je er zeker van zijn dat het door jou gekochte product helemaal naar wens is. 

Wil je toch via internet betalen, dan kun je er voor kiezen om jouw product te kopen bij een verkoper die betaling via PayPal aanbiedt. PayPal is een online betalingsysteem waarbij de koper beschermt wordt. Als je je product niet ontvangen hebt kunt je hier een geschil openen. Als je door PayPal in het gelijk gesteld wordt, kun je een terugstorting van het aankoopbedrag verwachten.

Ook interessant