toggle menu

Telefoon of tablet kwijt... Wat nu?

Telefoon of tablet kwijt... Wat nu?

Je had je telefoon nét nog in je hand, maar waar is-ie nu? Radar legt uit hoe je je Android- en Apple-toestel snel terugvindt. Komt het apparaat niet meer boven water, dan lees je in dit artikel ook hoe je je telefoon blokkeert.

Androidgebruikers: scroll naar beneden voor een stappenplan.

Apple

Heb je een iPhone, iPad of een iPod Touch met minimaal iOS 5 dan kun je gebruik maken van de 'Zoek mijn iPhone'-functie. Deze moet je wel eerst even activeren (Instellingen > iCloud > Zoek mijn iPhone en zorg dat het schuifje groen is). Je moet dit vervolgens bevestigen door je Apple-ID-inloggegevens in te voeren.

Nu je de optie hebt geactiveerd kun je:

  • Op de kaart zien waar je toestel zich bevindt;
  • Je apparaat vergrendelen en volgen;
  • Je toestel een geluid laten afspelen;
  • De gegevens (op afstand) wissen.

Lees ook: Hoe werkt de nachtmodus voor iPhones en iPads?

Waar is je toestel?

Ga naar iCloud.com/find en log in met je Apple-ID. Bovenin zie je 'Alle apparaten' staan. Klik het zoekgeraakte toestel aan. Je kunt nu bekijken of het toestel aanstaat en of het online is. Als je de locatievoorziening hebt ingeschakeld kun je ook zien waar het toestel zich bevindt.

Staat de locatievoorziening niet aan, dan kun je klikken op 'Verloren modus'. Je kunt dan een bericht naar het toestel sturen en het gps-signaal wordt van afstand geactiveerd. (Het is dan wel belangrijk dat het apparaat voldoende opgeladen is).

Apparaat vergrendelen

Je toestel wordt automatisch vergrendeld in de verloren-modus. Om de functie te deactiveren klik je nogmaals op 'Verloren modus' en vervolgens op 'stop verloren-modus'.

Geluid afspelen

Denk je dat je iPhone, iPad of iPod in de buurt kan liggen? Dan kun je ook de optie 'Geluid afspelen' aanklikken.

Wissen

Via 'Wis [apparaat]' kun je gegevens op je toestel verwijderen. Dit gebeurt pas wanneer het apparaat verbonden is met internet. Wees voorzichtig met deze functie, als je niet regelmatig een back-up hebt gemaakt kan het zijn dat je gegevens kwijt bent. Heb je wel een reservekopie gemaakt, dan zul je deze handmatig via iCloud terug moeten zetten.

Lees ook: 4 tips voor meer ruimte op je iPhone en iPad

Android

Heb je een Androidapparaat? Dan heb je als het goed is een Google-account gekoppeld. Door in te loggen met dit account op Android-apparaatbeheer kun je van een afstand controle krijgen over je toestel. (Vind je je toestel niet met apparaatbeheer, dan beschikt jouw smartphone of tablet helaas niet over deze functie)

Als je bent ingelogd zie je alle toestellen die aan jouw Google-account zijn gekoppeld. Klik op het betreffende apparaat.

Bellen

Kies je voor de functie bellen, dan wordt er een geluid afgespeeld op je toestel, ook al staat deze op stil.

Vergrendelen

Je kunt je apparaat vergrendelen met een wachtwoord en een bericht sturen naar de vinder.

Wissen

De optie 'wissen' kun je het beste alleen gebruiken als je niet verwacht dat je je toestel nog terugvindt. Hiermee wis je alle gegevens (apps, foto's, muziek), als het apparaat online is. Let op: Nadat je dit hebt gedaan verschijnt het apparaat niet meer in apparaatbeheer.

Lees ook: iPhone-gebruikers enthousiast over Android

Dit is een artikel uit 2016, gecheckt en aangepast door de redactie op 8 maart 2019.

Bron: Apple / AndroidPlanet / iCulture

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant