toggle menu

Voorzie jouw Facebookfoto's van een watermerk

Voorzie jouw Facebookfoto's van een watermerk

Op 1 februari 2015 vernieuwt Facebook zijn voorwaarden. Deze nieuwe spelregels hebben al veel stof doen opwaaien, maar is er wel iets veranderd? En ben je overgeleverd aan de commerciële grillen van het bedrijf, of kun je jezelf daartegen beschermen?

Sipke Jan Bousema en ontwikkelaar Willem van Leunen maakten een hulpprogramma waarmee je je Facebookfoto's kunt voorzien van een watermerk. Hoe je voorkomt dat derden toegang hebben tot jouw Facebookfoto's lees je hier.

Ga naar de website van Reclaim Yourself en klik op 'Start met reclaimen!' Je kunt vervolgens kiezen (door te klikken) tussen een standaardwatermerk (1) of een watermerk met een zelfgekozen tekst (2).

Als je de keuze hebt gemaakt, klik je op 'START het reclaim proces'.

Zodra het proces gereed is, ontvang je een download met daarin jouw originele -en reclaimed foto's. Die kun je daarna zelf uploaden naar bijvoorbeeld Facebook, Twitter en Instagram. Meer informatie vind je ook op de Facebookpagina van Reclaim.

Als je problemen ondervindt bij het watermerken van jouw foto's, probeer het dan eens in een andere browser, zoals Chrome (dat is het scherm waarin je internet). Werkt het dan nog steeds niet, probeer het dan op een later moment nog eens.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant