toggle menu

Vraag het Antoinette: Niet goed, geld terug?

Vraag het Antoinette:  Niet goed, geld terug?

Stel, je koopt een product en het is op de een of andere manier niet goed genoeg. Wanneer heb je recht op een nieuw product en wanneer op reparatie? En moet je wel of niet bijbetalen?

Je hebt recht op een ‘deugdelijk product’, zoals dat in de wet heet. Er is sprake van een ondeugdelijk product als het niet compleet is, beschadigd is, niet goed werkt of niet werkt zoals de verkoper heeft gezegd of zoals het in de reclame stond.

Als er sprake is van een ondeugdelijk product, heb je recht op een gratis reparatie of een nieuw product. Hier kun je niet altijd tussen kiezen. De verkoper mag bijvoorbeeld zeggen dat hij het product wil gaan repareren omdat dat voor hem goedkoper is. Wat hij niet mag doen is jou doorsturen naar de fabrikant. Hij moet het probleem zelf oplossen.

Bijbetalen?

Voor een reparatie of nieuw product hoef je niet bij te betalen. Je hebt recht op kosteloos herstel of vervanging. Indien de verkoper dit wel aan je vraagt, dan mag je de koopovereenkomst ontbinden.

Indien je het product al een lange tijd zonder problemen hebt kunnen gebruiken kan het zijn dat je niet het hele bedrag terugkrijgt. Gaat het product binnen zes maanden kapot? Dan moet de verkoper bewijzen dat dit jouw schuld was. Als het product na zes maanden stukgaat, moet je kunnen bewijzen dat dit niet jouw schuld was. Als er sprake is van slijtage of als je het product verkeerd hebt gebruikt, moet je de reparatie zelf betalen.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant