toggle menu

Vraag het Antoinette: Vergoeding bij overlast op vakantie

'In alle rust genieten van het uitzicht, het heerlijke zwembad en de Griekse gastvrijheid'. Deze opwekkende mededeling in de gids van een reisorganisator over een hotel op Kreta spreekt zodanig aan dat familie Boersma voor vier personen boekt. Maar die rust is door de extreme overlast van jongeren ver te zoeken.

Omdat Kreta een populaire vakantiebestemming is en er zeker in het hoogseizoen enorm veel mensen zijn, is rust volgens de reisorganisator een relatief begrip. Met de omschrijving van de rustige ligging van het hotel is niets teveel gezegd. De reisorganisator voelt zich niet verantwoordelijk voor het gedrag van andere vakantiegangers. Wel heeft een hostess bij de receptie aangedrongen op een officiële waarschuwing voor gasten die overlast veroorzaken.

Ook is gekeken naar de mogelijkheden naar een andere accommodatie te verhuizen, maar dat is in het hoogseizoen zonder bijbetaling niet mogelijk. Volgens de reisorganisator heeft hij de reis correct georganiseerd en uitgevoerd. Uit klantvriendelijke overwegingen en geheel onverplicht is een waardebon aangeboden, die bij een volgende reis kan worden besteed. Wie heeft er gelijk?

 

In de reisgids staat dat de accommodatie mooi opgezet is en net buiten het drukke centrum ligt. Men kan er in alle rust genieten van het uitzicht, het heerlijke zwembad en de Griekse gastvrijheid. In tegenstelling tot wat de reis- organisator meent mag de reiziger op grond van deze informatie niet alleen verwachten dat de omgeving rustig is, maar ook het complex zelf. Daarvan was door de overlast van jongeren echter geen sprake. De reisorganisator was er van op de hoogte dat er in juli en augustus vooral jongeren in het hotel verblijven. Doordat de reisorganisator bij het boeken van de reis er niet op heeft gewezen dat er veel jongeren in het hotel zouden zijn, is de vakantie niet geworden wat de reizigers mochten verwachten. Voor het vele ongerief dat ze hebben ondervonden moet de reisorganisator een vergoeding van € 2.000,- betalen. Dat is inclusief de al aangeboden vergoeding.

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant