Vraag het Antoinette: Verkeerd vloeradvies

Op advies van de ondernemer zet Meneer Kopers uit Alphen aan den Rijn de voor 4300 euro gelegde beuken parketvloer voor de eerste keer in de olie.

Maar de vloer bleef schraal, terwijl hij hem tot drie keer toe in de olie heeft gezet. Volgens de ondernemer komt dit doordat de woning van meneer Kopers te droog is en dat hij een luchtbevochtiger moet kopen. "Als ik dat had geweten had ik misschien wel een andere vloer gekocht." Pas na aankoop van de vloer kreeg meneer Kopers een brochure mee waarin iets wordt vermeld over het op peil houden van de luchtvochtigheid. Te laat, vindt meneer Kopers. Hij wil dat de ondernemer de vloer vervangt of met een andere oplossing komt. Staat meneer Kopers in zijn recht?

Helaas niet. Het is niet de taak van een ondernemer om deze informatie voor de aankoop van de vloer te verstrekken. Die kan niet weten hoe hoog of laag de luchtvochtigheid in het huis van meneer Kopers is. Dat soms de aanschaf van een luchtbevochtiger nodig is nadat de vloer is gelegd, kan de ondernemer daarom niet kwalijk worden genomen. Daarnaast staat in de brochure dat de luchtvochtigheid op peil moet worden gehouden.

Bij de aanschaf van een houten vloer is het belangrijk om eerst goed te oriënteren over de eigenschappen van een vloer. Elke vloer reageert namelijk weer anders op de omgeving.

Ook interessant