toggle menu

WhatsAppjes versturen lukt niet: wat kun je doen?

WhatsAppjes versturen lukt niet: wat kun je doen?

Kun je geen berichten versturen of ontvangen op WhatsApp? Wil je je vrienden bijvoorbeeld een gelukkig nieuwjaar wensen op 31 december om 12 uur, maar wordt je appje maar niet verzonden? Dan kan het zijn dat er een storing is. Hoe check je dat? En wat gebeurt er met je niet-verzonden berichten? Zorg er in ieder geval voor dat je de nieuwste versie van WhatsApp hebt geïnstalleerd en dat je besturingssyteem is bijgewerkt naar de laatste variant.

Update 31 december, 19:55 uur: op dit moment is er een storing bij WhatsApp.

Update 31 december, 20:48 uur: de storing is opgelost. Volgens Whatsappen.nl had de chatdienst problemen omdat India, de grootste markt van WhatsApp, de jaarwisseling vierde.

Situatie 1: Ik zit op een wifi-verbinding

Open een andere app die ook internettoegang nodig heeft, bijvoorbeeld een browser-app. Kun je gewoon websites bezoeken? Dan werkt internet op je telefoon.

Het kan zijn dat je het wifi-symbool op je telefoon ziet staan, maar dat je geen toegang hebt tot het internet. Verbreek de verbinding en probeer opnieuw contact te maken met het netwerk. Kun je nog steeds niet surfen op het web? Probeer dan een ander (vertrouwd) wifi-netwerk of stap over op je 3G- of 4G-verbinding.

Situatie 2: Ik zit op een mobiele verbinding

Check in de instellingen of je niet per ongeluk hebt uitgeschakeld dat je op 3G of 4G kunt internetten.

Ook hier geldt: Open een andere app die ook internettoegang nodig heeft, bijvoorbeeld een browser-app. Kun je gewoon websites bezoeken? Dan werkt internet op je telefoon.

Wel internet maar geen WhatsApp? Controleer dan even of WhatsApp toestemming heeft om gebruik te maken van je mobiele data.

Wél internet maar geen WhatsApp, wat nu?

Het kan zijn dat er een storing is. Zoek op internet en op sociale media of daarover meer bekend is. Je kunt het ook checken op de website Whatsappen.nl.

Nog een aanwijzing dat je mogelijk te maken hebt met een storing: de functie laatst-gezien is dan vaak niet beschikbaar.

Wat betekenen de symbolen? Whatsappen.nl legt het uit:

Klokje: niet verzonden naar de servers van WhatsApp (dit kan dus ook omdat je zelf geen internetverbinding hebt, dat check je met bovenstaand stappenplan).

1 vinkje: verzonden naar de server van WhatsApp, maar nog niet afgeleverd bij de ontvanger. Dit kan ook een storing zijn, of de ontvanger heeft geen internettoegang.

Wat gebeurt er met niet-afgeleverde berichten?

Volgens Whatsappen.nl worden die afgeleverd als de storing voorbij is of de ontvanger weer internet heeft. Is het bericht na 30 dagen nog niet verzonden dan wordt het appje verwijderd.

Bron: Whatsappen.nl / Computertotaal

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant