toggle menu

Zo maak je plakkerige knoppen in je auto schoon

Zo maak je plakkerige knoppen in je auto schoon

Plakkerige knoppen in je auto? Dit komt doordat de 'soft grip'-laag na een tijdje plakkerig kan worden. Maar hoe kom je af van dit rubberachtige laagje dat soms ook afgeeft? Volgens het AD is dit heel simpel!

Niet alleen druk- en draaiknoppen

De krant schrijft dat dit bij verschillende automerken kan voorkomen. Het gaat hierbij vaak om druk- en draaiknoppen, maar het plakkerige laagje kan na verloop van tijd soms ook op hele panelen en op deurgrepen zitten. Hetzelfde geldt voor onder andere fototoestellen, kruimeldieven en zaklampen.

Zo kom je van plakkerige knoppen af

Maar hoe kom je ervan af? Heel simpel. Een klein beetje Dasty ontvettingsmiddel doet wonderen! Daarnaast zou je ook Dunlop 65 kunnen gebruiken. Dit is een onderhoudsmiddel voor gitaren op basis van citroenzuur. Je kunt het kopen in een muziekwinkel. Je zou ook kunnen gaan voor een simpel huismiddeltje: een beetje soda opgelost in water. Maar hiervan zouden de knoppen eventueel wel wat wit kunnen uitslaan.

Breng het altijd voorzichtig aan in kleine hoeveelheden. Je kunt hiervoor een poetsdoek gebruiken, nadat het reinigingsmiddel is ingetrokken. Gebruik liever geen agressievere middelen, daarmee kun je namelijk het interieur beschadigen.

Bron: AD

Ook interessant