Zo voorkom je ijsvorming in je vriezer

Zo voorkom je ijsvorming in je vriezer

Draait jouw vriezer overuren en wordt het oppervlakte langzaamaan steeds kleiner doordat de hoeveelheid ijs toeneemt? Dan komt er waarschijnlijk te veel vochtige lucht je vriezer in, waardoor je vriezer in één groot ijsblok verandert. Radar vertelt je wat je hieraan kunt doen. 

Om deze zomer nog wel genoeg ijsjes in je vriezer kwijt te kunnen, moet er namelijk wel wat ruimte overblijven. Wanneer je de onderstaande tips opvolgt zal je vriezer in het vervolg niet meer zo snel vol vriezen. 

Check het deurtje van je vriezer

IJsafzetting in de vriezer heeft alles te maken met warme lucht die in de vriezer terecht komt. Dit kan komen doordat het deurtje van de vriezer niet goed dicht zit, of doordat je het deurtje te vaak of te lang open laat staan. 

Lijkt het deurtje van jouw vriezer wel gewoon goed dicht te zitten, maar hoopt het ijs zich alsnog op in de vriezer? Dan kan dit ook te maken hebben met de rubberen rand van de deur die niet goed meer is. Misschien zitten er scheuren in of is er een stukje afgebroken, waardoor de afsluiting niet meer goed aansluit op de deur. Wanneer dit het geval is, kun je deze rubberen afdichting het beste zo snel mogelijk vervangen. 

Plaats geen warm eten in de vriezer

De lucht die je vriezer beïnvloedt komt meestal van buiten, maar soms heeft het ook te maken met de temperatuur van voedsel dat je in de vriezer stopt. Wanneer dit nog warm is, zal hier ook vocht vanaf komen dat in je vriezer blijft hangen en zal meer ijs gevormd worden. Laat je eten dus eerst altijd goed afkoelen, voor je het in de vriezer legt. 

Controleer de temperatuurinstelling

Staat je vriezer te warm of te koud? Ook dit kan ervoor zorgen dat de ijsvorming in je vriezer toeneemt. De ideale temperatuur van een vriezer is -18°C. Zowel een lagere temperatuur als een hogere temperatuur kan ervoor zorgen dat er ijsafzetting plaatsvindt. 

Zo ontdooi je het beste je vriezer

Heb jij alle bovenstaande zaken gecheckt maar blijft die ijsberg in je vriezer maar groeien? Dan is het tijd voor een reset en kun je het beste je vriezer ontdooien. In dit artikel geven we je de beste tips om je vriezer zo gemakkelijk mogelijk te ontdooien.

Meer over:

Ook interessant