Zo wordt die steenharde avocado sneller rijp

Zo wordt die steenharde avocado sneller rijp

Zijn je avocado’s nog te hard voor de guacamole, salade of toast? Het rijpingsproces kan soms lang duren, maar met deze tips kun je het versnellen.

Zo hoef je niet al te lang te wachten, want het kan ook een tijdje duren voordat 'eetrijpe' avocado’s daadwerkelijk zacht zijn.

Leg ze in een fruitschaal

Als je avocado’s in een fruitschaal legt bij de rest van het fruit, worden ze sneller rijper. Door het ethyleengas dat vrijkomt wordt het rijpingsproces namelijk versneld, met name als er een banaan naast ligt, zo meldt RTL Nieuws.

Een papieren zak

Je kunt ze ook een in papieren zak doen. Sluit 'm vervolgens. Het gas dat vrijkomt blijft op deze manier namelijk op dezelfde plek, waardoor de avocado’s sneller rijp worden. Volgens het AD duurt dit proces ongeveer vier dagen. Je kunt ook een tomaat en een appel in de zak doen, zodat er nog meer ethyleengas wordt geproduceerd.

Stop ze in de magnetron of oven

Je kunt avocado’s ook even in de oven of magnetron doen als je ze dezelfde dag nog wil gebruiken. Wikkel ze wel in aluminiumfolie en doe ze dan ongeveer tien tot vijftig minuten (afhankelijk van hoe hard de avocado is) in de oven op 90 graden. Hierdoor komt er ook ethyleengas vrij, wat het rijpingsproces dus versneld.

Als je liever een magnetron gebruikt, is de tip: wikkel de avocado in huishoudfolie en check om de dertig seconden of hij zacht genoeg is. Kanttekening: beide methodes tasten de smaak wel een beetje aan en je moet ze ook even laten afkoelen. Gebruik deze methodes dus alleen als je 'm écht nodig hebt, aldus RTL.

Bron: RTL Nieuws / AD

Meer over:

Ook interessant