toggle menu

Defecte lamp in Philips Wake-up Light

Veel mensen laten zich 's ochtends niet wakker maken door een radiozender of een alarm, maar door licht uit een lichtwekker. Als het lampje van je wake-up light het begeeft, ga je ervan uit dat je dit gewoon kunt vervangen. Bij sommige types blijkt dat echter onmogelijk. Volgens de handleiding gaat de lamp meer dan 10.000 uur mee. Philips geeft echter een garantie van twee jaar.

Volgens advocaat Pim de Vos is er sprake van een non-conformiteit als de in de handleiding vermelde levensduur meer dan 7 jaar is. U kunt gebruik maken van de voorbeeldbrief van mr. Pim de Vos om kosteloos een nieuwe lamp aan te vragen.

Let op: De brief moet wel gestuurd worden naar de verkoper/leverancier van de lamp en niet aan Philips zelf als zij niet de verkoper/leverancier zijn.

Voorbeeldbrief

Afzender:

Aan:

Betreft: defecte lamp in mijn Philips wake-up light.

Geachte heer/ mevrouw,

Op heb ik een Philips Wake-up Light model gekocht.

Het geleverde product beantwoordt niet aan de overeenkomst, omdat het niet de eigenschappen bezit die ik mocht verwachten.

Ik heb de volgende klacht over mijn wake-up light:

De lamp in de wake-up light is defect.

In de handleiding van de wake-up light staat vermeld dat de lamp een verwachte levensduur van meer dan 7 jaar heeft.

Aan deze verwachting heeft de door u geleverde wake-up light niet voldaan. De door Philips aangehouden termijn van twee jaar garantie waarop U een beroep doet, is in strijd met de wettelijke regels die van dwingend recht zijn (art. 7:6 Burgerlijk Wetboek). Daarvan mag niet en kan niet rechtsgeldig worden afgeweken. De korte termijn van twee jaar is derhalve niet geldig. De termijn van tenminste zeven jaar is van toepassing.

U bent daarom verplicht de lamp kosteloos te vervangen. Bij deze verzoek ik u binnen 14 dagen na heden kosteloos een vervangend exemplaar te leveren. Voor het geval u aan dit verzoek niet voldoet, stel ik u reeds nu in gebreke (verzuim).

Uw reactie zie ik graag op korte termijn tegemoet.

Met vriendelijke groet,

(VERGEET NIET EEN EEN KOPIE en BEWIJS VAN ONTVANGST TE BEWAREN)

Copyright mr. Pim de Vos, De Vos & Partners Advocaten, Amsterdam september 2012

Ook interessant