toggle menu

Spaargeld kwijt bij hypotheek met overlijdensrisicoverzekering

Het televisieprogramma Radar heeft twee keer aandacht besteed aan spaarhypotheken waaraan (kruislings) een overlijdensrisicoverzekering gekoppeld is. In sommige gevallen loop je het risico dat de je spaarpot vervalt, waardoor je blijft zitten met een restschuld en je niet je hypotheek kunt aflossen. Je bent hierover niet goed voorgelicht door de bank en/of hypotheekadviseur. Ben jij ook benieuwd of jij een risico loopt, vraag dit dan na bij je bank. ABN Amro is namelijk niet de enige hypotheekverstrekker die dit soort constructies heeft verkocht aan klanten.

Radar is benieuwd of jij ook een risico loopt en welke antwoord de bank geeft. We horen graag als jij ook het risico loopt dat je je spaargeld kwijtraakt bij een sterfgeval. Stuur in dat geval een mail naar: spaargeldweg[at]avrotros[dot]nl

Voorbeeldbrief

Leningnummer:

Beste bankmedewerker,

Ook ik heb een spaarhypotheek afgesloten met daaraan gekoppeld een overlijdensrisicoverzekering. Ik heb begrepen dat de verzekering in zo’n spaarhypotheek soms uit twee delen bestaat. Een deel keert bij overlijden en een deel keert uit bij in leven zijn op einddatum van de polis. Ik heb begrepen dat in sommige gevallen de polis zo is opgesteld dat er minder uitgekeerd wordt bij overlijden dan het door mij gespaarde bedrag. Op die manier verlies ik het door mij gespaarde geld. Loop ik ook de kans dat mijn spaargeld vervalt aan de bank? Hoe kan ik er zeker van zijn dat mijn spaarhypotheek wordt afgelost op einddatum of bij eerder overlijden van één van de verzekerden?

Graag ontvang ik binnen vier weken antwoord. Mocht ik dit risico lopen, dan hoor ik graag welke oplossing de bank treft om mijn probleem op te lossen?

Met vriendelijke groeten,

Ook interessant