Typfout gemaakt in je parkeerapp? Met deze voorbeeldbrief dien je bezwaar in

De fysieke parkeermeter lijkt steeds meer plaats te maken voor digitale varianten. Het scheelt een wandeling heen en weer naar je auto en je hoeft ook niet meer tijdens je afspraak terug te rennen naar de meter om er extra geld in te werpen als de tijd bijna om is. Toch liggen er bij digitale applicaties ook gevaren op de loer. 

Voorbeeldbrief

Een veelgemaakte vergissing is het verkeerd invoeren van een kenteken. Want een typfout ligt, zeker als je snel afgeleid bent, altijd op de loer. Als dit gebeurt staat je auto natuurlijk niet aangemerkt als voertuig dat heeft betaald voor een parkeerplek. Daardoor is het goed mogelijk dat je een boete krijgt, terwijl je wel betaald hebt.

Gelukkig kun je bij een boete altijd bezwaar indienen en in dit specifieke geval is de kans ook zeer aanwezig dat er begrip is voor de situatie. Om het jou makkelijker te maken heeft Radar een voorbeeldbrief uitgeschreven waarbij je alleen de gaten nog hoeft in te vullen voordat je het opstuurt. 

Belangrijk: in de brief wordt er verwezen naar twee bijlages. Deze dien je zelf nog op te zoeken en toe te voegen. 


Betreft bezwaarschrift tegen naheffingsaanslag: 

Hierbij maak ik  woonachtig aan  , bezwaar tegen de naheffingsaanslag parkeerbelasting met aanslagnummer  (hierna te noemen: de naheffingsaanslag). 

De naheffingsaanslag is van  om (bijlage 1). Het klopt dat mijn auto met kenteken  op dat moment stond geparkeerd op de te . Echter, per abuis is er in de applicatie een verkeerd kenteken doorgegeven, namelijk in plaats van . Ik verwijs naar bijlage 2 voor een screenshot van de applicatie. Uit het screenshot blijkt dat tijdens het tijdslot waarin de naheffingsaanslag is opgelegd het verkeerde kenteken stond aangemeld. 

Vanwege deze kennelijke verschrijving bij het invoeren van het kenteken, maak ik bezwaar tegen de naheffingsaanslag. Gezien het voorgaande ga ik ervan uit dat de naheffingsaanslag wordt ingetrokken, immers er is gewoon betaald voor het parkeren. Ik hoor graag van u of het bezwaar wordt gehonoreerd en indien dat niet het geval is waarom niet. 

Alvast bedankt voor het in behandeling nemen van het bezwaar en ik zie uw reactie met belangstelling tegemoet. Indien u verdere vragen heeft ben ik bereikbaar op het nummer

Met vriendelijke groet,

 
 

Ook interessant