Radar

toggle menu

Albert Heijn haalt zalm uit de schappen

Albert Heijn heeft uit voorzorg de AH BASIC gerookte zalm uit de schappen gehaald. Het product kan aan het eind van de houdbaarheidsdatum mogelijk te veel listeria-bacteriën bevatten.

Listeria is een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken. Opeten van het product kan daardoor mogelijk een gevaar zijn voor de volksgezondheid, met name voor ouderen, zwangeren en mensen met een verzwakt afweersysteem. Albert Heijn adviseert klanten deze zalm niet te eten. Klanten kunnen het product terugbrengen naar de winkel en krijgen het aankoopbedrag vergoed.

AH neemt de maatregel op basis van één meting van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). De supermarkt zegt dat zowel de NVWA als AH diverse pakken van hetzelfde product heeft getest waarbij het listeria-resultaat voldoet aan de wettelijke norm. 'Desalniettemin hebben wij het product nu uit voorzorg uit onze winkels gehaald.'

De kans op besmetting met listeria is volgens de winkelketen overigens klein. Listeria is vooral te vinden in langdurig gekoeld bewaarde producten die zonder verhitting worden gegeten?, zoals voorverpakte gerookte vis.

Bron: ANP

Lees ook

Reacties

Op de vernieuwde Radar website kan er nog niet worden gereageerd op artikelen.

Ook interessant