Radar

toggle menu

Avifauna haalt foie gras van de kaart

Vogelpark Avifauna haalt foie gras, ganzen- en eendenlever, van de menukaart van het parkrestaurant. Dierenbeschermingsorganisatie Wakker Dier meldde dat woensdag. De keukenmanager van het restaurant in het park in Alphen aan den Rijn heeft het bevestigd.

Foie gras is al jaren omstreden. De eenden en ganzen krijgen via trechters in de keel dwangvoeding toegediend zodat hun levers in korte tijd heel hard groeien.

Volgens de manager van het restaurant stond het product op een ,,dure menukaart''. Het is de laatste zes jaar misschien twee keer besteld. Maar we kunnen het als vogelpark niet maken dit te verkopen. Nu hebben we een nieuwe menukaart waar dit niet op voorkomt.''

Foie gras staat in toenemende mate ter discussie, omdat de productie met dierenleed gepaard zou gaan. Sommige restaurants kiezen er daarom voor om 'diervriendelijke' eendenlever op de kaart te zetten.

Foie gras onder de loep in Radar

Radar bezoch vorig jaar vier restaurants en laat zich voorlichten over de eendenlever op de kaart. Bij alle vier wordt duidelijk gezegd dat er geen gebruik wordt gemaakt van dwangvoedering. Deze voorlichting blijkt echter niet te kloppen. Bekijk hier de uitzending.

Reacties

Op de vernieuwde Radar website kan er nog niet worden gereageerd op artikelen.

Ook interessant