Radar

toggle menu

Check je energiemeter

Past jouw energieaansluiting bij de woning waarin je woont? Misschien betaal je wel zonder dat je het weet te veel voor gas en elektriciteit omdat je een te grote capaciteit hebt. Radar geeft aan hoe je dat kunt checken.

In maart afgelopen jaar besteedde Radar nog aandacht aan de gasmeters van Liander en de capaciteit daarvan. Energietransportbedrijf Liander stuurde toen een naheffing van honderden euro's naar duizenden mensen met een grote gasmeter. Men moest ineens betalen voor de capaciteit van de meter.

Vereniging Eigen Huis heeft iets bedacht waarmee je kan controleren of je energieaansluiting bij je woonsituatie past. Het kan namelijk zo zijn dat jouw meters een te grote capaciteit hebben waardoor je jaarlijks een fors hoger bedrag betaalt dan nodig is. Wil je weten of het capaciteitstarief op jouw energierekening klopt? Je kunt dit nagaan door de test te doen op de website van Eigen Huis. De uitslag geeft aan welke aansluiting je precies hebt, of het de juiste is voor jouw woning en of je wel of niet teveel betaalt hiervoor.


Bron: Eigen huis magazine en TROS Radar

Lees ook

Reacties

Op de Radar website moet je cookies accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant