Radar

toggle menu

Einde maaltijdrel Vondelflat in zicht

De maaltijdrel in de Vondelflat lijkt bijna voorbij

De ruzie tussen een Gronings verzorgingshuis en enkele bewoners over de maaltijden lijkt bijna opgelost. De gemeente verwacht deze week resultaat van de bemiddeling in de Vondelflat, meldt RTV Noord.

Veertien bewoners van de flat wilden zelf hun eten kiezen, en niet verplicht zijn om het eten van de maaltijdleverancier te krijgen. De Vondelflat sleepte ze daarom voor de rechter.

Enquête

De gemeente Groningen heeft een enquête onder de bewoners gehouden. De flatbewoners konden aangeven of ze zelf willen kiezen waar ze hun avondmaaltijd vandaan halen of dat ze avondmaaltijden via de maaltijdleverancier willen. De resultaten van de enquête worden besproken met de Raad van Toezicht en vier flatbewoners. Dit gesprek moet de regels rondom de maaltijden verduidelijken.

Geen bezoek staatssecretaris

Staatssecretaris Van Rijn kom niet meer naar Groningen, nu er een 'constructieve aanpak op lokaal niveau' is. De commissie Volksgezondheid had de staatssecretaris verzocht naar Groningen af te reizen.

Bekijk ook: Maaltijdrel Vondelflat escaleert

Bron: ANP MediaWatch / RTV Noord

Meer over:

Lees ook

Gerelateerde dossiers

Maaltijdrel Vondelflat
Maaltijdrel Vondelflat

Maaltijdrel Vondelflat

  • Dossiers

In april 2017 ontstaat een rel tussen bewoners en de directeur van de Vondelflat in Groningen. Sommige bewoners willen zelf kiezen waar ze hun maaltijden vandaan houden, terwijl de...

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant