Radar

toggle menu

Hyves niet langer sociaal netwerk

Hyves stopt als sociaal netwerk en richt zijn pijlen volledig op online gaming. Begin december moet de transformatie naar een online gaming portal voltooid zijn. Dit heeft de site donderdag laten weten, zo schrijven ANP en Nu.nl.

Hyves blijft onderdeel van Telegraaf Media Groep (TMG) die de site in 2010 voor 43,7 miljoen euro overnam. Uiteindelijk werd er 36 miljoen euro afgeschreven op de site waardoor TMG in 2012 groot verlies leed.

'Logische zet'

Volgens TMG is het een logische zet als Hyves zich volledig op gaming richt. De huidige Hyvesbezoekers besteden zo'n 70 procent van hun tijd aan het spelen van spelletjes. 'Tegelijkertijd is de traditionele functie die Hyves had als sociaal netwerk sterk afgenomen.' 

Inhoud downloaden

Gebruikers van Hyves kunnen tussen 15 en 29 november een aanvraag indienen om hun inhoud te downloaden. Het gaat hierbij om foto's, video's, krabbels en blogs. De laatste verzoeken moeten eind december behandeld zijn.

Na 1 december kunnen mensen die al spelletjes spelen via Hyves blijven inloggen met hun huidige account. De spelactiviteit blijft bewaard.

Na het ontstaan van Hyves in 2004 was de site enkele jaren zeer populair als social netwerk, maar na 2010 werd Hyves al snel overschaduwd door Facebook. Sinds 2009 bouwde Hyves aan een games community. Hyves Games heeft ondertussen 540.000 unieke bezoekers per maand en is daarmee naar eigen zeggen de grootste online gaming portal van het land.

Bron: ANP / Nu.nl

Lees ook

Reacties

Op de vernieuwde Radar website kan er nog niet worden gereageerd op artikelen.

Ook interessant