Radar

toggle menu

'Misleidende verkooptruc Provea Miriale'

De Reclame Code Commissie (RCC) vindt de manier van verkopen van het ondergoedabonnement Provea Miriale misleidend. Nadat consumenten een proefzending ontvangen, volgen er automatisch vervolgzendingen. Het bedrijf is hierover onduidelijk naar hun klanten. De Consumentenbond ontving hier klachten over en diende met succes een klacht in bij RCC.

Ook op ons forum staan diverse klachten over Provea Miriale. Naast de ongewenste vervolgzendingen, zouden mensen benaderd zijn dat zij een prijs gewonnen zouden hebben. Na de ontvangst van de prijs, dikwijls een lingeriesetje of boxershort, bleven consumenten vervolgzendingen ontvangen.

De Consumentenbond adviseert consumenten niet te betalen voor ongewilde vervolgzendingen. Hoewel consumenten het ondergoed volgens de wet niet hoeven terug te sturen, is het beter dit wel te doen, aldus de bond.

De kwestie doet sterk denken aan onze uitzending over Laboratoires Rochelle. Dit bedrijf zendt na het proefpakketje echter meerdere vervolgzendingen van 60 euro zonder dat de consument daar toestemming voor heeft gegeven. Na alle aandacht die onder andere TROS Radar besteedde aan de praktijken trok het bedrijf alle claims in waardoor consumenten het openstaande bedrag van vervolgzendingen niet hoeven te betalen.

Naar aanleiding van de uitzending is een consumententip en voorbeeldbrief opgesteld die nuttig kunnen zijn bij ongevraagde vervolgzendingen.


Bron: Consumentenbond / TROS Radar

Lees ook

Reacties

Op de vernieuwde Radar website kan er nog niet worden gereageerd op artikelen.

Ook interessant