Radar

toggle menu

Nederlandse Ryanair-vluchten gaan door

Nederlandse Ryanair-vluchten gaan door

Vakantiegangers die vrijdag met Ryanair naar hun vakantiebestemming willen vliegen, hoeven niet te vrezen voor annuleringen. De Ierse luchtvaartmaatschappij zegt in een verklaring dat in Nederland gewoon volgens schema zal worden gevlogen, ondanks stakingen door piloten.

De Nederlandse vliegers leggen het werk voor 24 uur neer. De stakers stonden ingeroosterd voor in totaal 22 vluchten van en naar Eindhoven Airport. Navraag bij de luchthaven leerde eerder al dat alle vakantievluchten vooralsnog gewoon doorgaan. Ryanair spreek van 'onnodige acties' door de piloten.

Gratis omboeken of geld terug

De stakingen troffen al 55.000 reizigers in Europa. Door acties in Nederland, Duitsland, Ierland, België en Zweden zullen circa 15 procent van alle vluchten uitvallen. Tweeduizend vluchten zullen volgens schema worden uitgevoerd. Gedupeerden kunnen bij Ryanair gratis omboeken of hun geld terugkrijgen. Volgens de prijsvechter zijn de meeste reizigers die het aangaat al elders ondergebracht.

Lees ook: Vlucht gemist door treinvertraging, recht op vergoeding?

Bron: ANP

Meer over:

Lees ook

Gerelateerde dossiers

Ryanair
Ryanair

Ryanair

  • Dossiers

Ryanair is een Ierse vliegmaatschappij die in 1985 is opgericht door Tony Ryan. Het idee was een 'gewone' vliegmaatschappij te starten, maar na het veranderen van de formule is...

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant