Radar

toggle menu

Pas op voor Ziggo phishingmail

Een erg gewiekste phishingmail deze keer uit naam van Ziggo. Er wordt beweerd dat de provider niet langer automatisch geld van je rekening kan afschrijven en dat je daarom een nieuwe machtiging moet afgeven. Trap er niet in!

Internetcriminelen hopen dat lezers die deze phishingmail krijgen op de link in het bericht klikken en een machtiging voor automatische incasso afgeven.

Hoe ziet de mail eruit?

Bekijk de phishingmail hieronder.

Gevoelige gegevens

Met een phishingbericht proberen kwaadwillenden gevoelige gegevens buit te maken. De verzenders proberen je zo ver te krijgen dat je op een link klikt en daar persoonlijke informatie (zoals je bankgegevens) achterlaat.

Phishingkenmerken

Phishing kun je onder andere herkennen aan het afzenderadres. Is dit een vreemd adres, of een afgeleide versie van de echte naam van een bestaand bedrijf? Dan heb je waarschijnlijk te maken met internetfraude. In deze video én in dit artikel zetten we phishingkenmerken op een rij.

Meer over:

Lees ook

Gerelateerde dossiers

Ziggo
Ziggo

Ziggo

  • Dossiers

Ziggo is de grootste aanbieder van kabeltelevisie in Nederland. Volgens cijfers van het moederbedrijf Liberty Global uit 2015 maken meer dan vier miljoen huishoudens gebruik van de...

Phishing
Phishing

Phishing

  • Dossiers

Phishing is een vorm van internetfraude. Oplichters proberen via e-mails en sms'jes je persoonlijke gegevens te achterhalen.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant