Radar

toggle menu

Uitspraak Dexia

Onlangs is de lang verwachte uitspraak gedaan in de aandelenlease-affaire. Het gerechtshof boog zich over het verzoek om de Duisenbergregeling verbindend te laten verklaren. In de uitzending komen onder meer de consequenties van deze uitspraak voor de gedupeerden aan bod.

De Radar Extra uitzending kunt u hier alsnog bekijken.

Afgelopen donderdag 25 januari, heeft het gerechtshof in Amsterdam een uitspraak gedaan over de Duisenbergregeling.Het hof heeft besloten om de Duisenbergregeling verbindend te laten verklaren. Dat betekent dat mensen die geen bezwaar maken tegen deze regeling, automatisch vallen onder de voorwaarden van de regeling. De schikking houdt in dat de schuld die 200.000 Dexia-klanten hebben opgebouwd voor twee derde wordt kwijtgescholden. Als men in een positie s dat de partner niet heeft mee getekend aan het contract, wordt de
gehele schuld kwijt gescholden.

In de uitzending zal zowel Ben Knuppe, voorzitter van bestuur van Dexia NL. als advocaat Jeroen Wendelgelst en Ger van Dijk van Leaseproces aanwezig zijn. Ben Knuppe ziet de uitspraak van het gerechtshof als een bevestiging van de redelijkheid van de Duisenbergregeling en hoopt dat mensen zullen afzien van verdere gerechtelijke procedures. Advocaat Jeroen Wendelgelst denkt dat de publiciteit rondom de verbindendverklaring nog wel eens een boemerang effect zal kunnen hebben voor Dexia en Ger van Dijk is van mening dat vele gedupeerden toch in aanmerking kunnen komen voor een hogere vergoeding als ze een procedure aanspannen.

Bezwaar middels Opt-Out
Als mensen wel willen procederen zullen ze via een opt-out brief bezwaar moeten maken. Middels die brief geven ze dan aan dat ze niet onder de Duisenbergregeling willen vallen. Dexia moet van de rechter in een brief en in dagbladen bekend maken hoe gedupeerden precies bezwaar kunnen maken en dat zal naar schatting binnen een maand gebeuren. Wel zeker is dat deze opt-out brief naar een notaris in Den Haag gestuurd zal moeten worden voor 31 juli 2007. Zodra TROS Radar weet hoe deze brief precies opgesteld moet worden zal er een voorbeeld-brief online op deze website gezet worden. Na deze uitzending was er vanuit de studio nog een extra discussie tussen bovengenoemde partijen. Deze discussie was live te bekijken via internet.

Voor meer informatie kijk op:
Dexia
Platform Aandelenlease

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant