Radar

toggle menu

Dubieuze PDF's

Op internet worden tal van producten aangeboden. Maar niet alles is wat het lijkt. Door slim te adverteren lokken internetondernemers geïnteresseerden naar hun site om ze vervolgens een kat in de zak te verkopen.

Thuis werken?
Zo komt iemand die googlet op ‘geld verdienen’ als vrij snel terecht op websites die thuiswerk aanbieden. Dat thuiswerk bestaat bijvoorbeeld uit ‘e-mail verwerken’. Via sites als www.verwerk-emails.nl en www.email-werk.net kunt u zogenaamd 25 euro per verwerkte e-mail verdienen. Het enige dat u hoeft te doen is het  ‘startpakket’ aanschaffen van twintig euro.

Sommige websites maken het nog bonter en vragen voor het startpakket maar liefst 50 euro. Eenmaal aangeschaft blijkt het een digitaal startpakket te zijn dat bestaat uit een PDF-bestand. Dit is een ebook waarin staat beschreven hoe u het aangekochte PDF-bestand weer als startpakket aan anderen moet verkopen. Kortom, de enige manier om geld te verdienen is om andere mensen nu een kat in de zak te verkopen.

BKR-registratie verwijderen?
Een website waar op het oog wel goede informatie is te verkrijgen, is www.bkr-verwijderen.nl. De site biedt u een complete handleiding waarmee u zelf uw BKR-registratie kunt verwijderen.

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) registreert u namelijk wanneer u schulden heeft. Dit kan behoorlijk vervelend zijn. Het zorgt bijvoorbeeld soms voor complicaties bij het afsluiten van een mobiele-telefonie-contract. De telefoonmaatschappij checkt dan of u geregistreerd staat bij het BKR. Is dat het geval, dan krijgt u vrijwel nooit een contract.

Voor 9,95 euro kunt u via www.bkr-verwijderen.nl een BKR-verwijderpakket aanschaffen. Het pakket bestaat uit links naar de website van de BKR, een handleiding en een tweetal voorbeeldbrieven.

De handleiding begint met de tekst: ‘Dit document is alleen bedoeld ter informatie en niet bedoeld om in de praktijk tot uitvoering gebracht te worden’. In het geval van een handleiding is dat behoorlijk lastig. U wilt immers de praktische tips in de praktijk brengen om te zorgen dat u van uw BKR-registratie af kan komen.

De vraag is of u überhaupt van uw BKR-registratie af kan komen. Een telefoontje naar het BKR in Tiel laat niets aan duidelijkheid te wensen over: ‘U kunt niet van uw BKR-registratie af komen, behalve als deze onterecht blijkt te zijn,’ laat Peter Hermsen, perswoordvoerder van het BKR ons weten. De vraag is derhalve wat de waarde is van het BKR-verwijder-pakket. Uw BKR-registratie ermee verwijderen is in de meeste gevallen onmogelijk. En dan is uw 9,95 euro weggegooid geld.
 
Waar kunt u terecht?
Mocht u onverhoopt een product hebben gekocht wat zijn belofte niet waarmaakt? Of heeft u het gevoel misleid te zijn door een reclame of website? Dien dan een klacht in bij de Consumentenautoriteit  via www.consuwijzer.nl of via 088 - 0707070.

Op het moment dat er meerdere klachten binnenkomen over een bepaalde website of een bepaald bedrijf, dan is het goed mogelijk dat de Consumentenautoriteit in actie komt en een boete uitdeelt.

Lees ook

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant