Radar

toggle menu

Verzekeraars dekken minder behandelingen met extra pakket

Verzekeraars dekken minder behandelingen met extra pakket

Zorgverzekeraars houden de prijzen van aanvullende verzekeringen laag door in de dekking te schrappen. Er worden bijvoorbeeld minder behandelingen voor een fysiotherapeut of minder geld voor een beugel vergoed, meldt verzekeringsvergelijkingssite Zorgkiezer dinsdag.

Ook de verschillen voor de basisverzekering nemen toe. Sommige verzekeraars verlaagden de prijs, terwijl die bij anderen gelijk blijft of juist stijgt. De gemiddelde premie voor het basispakket is rond de 112 euro per maand. Het verschil tussen de goedkoopste en de duurste verzekeraar was met meer dan 30 euro in de maand echter nog nooit zo hoog.

Jaarlijks stappen zo'n 1 miljoen Nederlanders over naar een andere zorgverzekeraar. Zeven op de tien Nederlanders zijn echter sinds het nieuwe zorgstelsel tien jaar geleden werd ingevoerd, nog nooit van verzekeraar veranderd.

Bron: ANP

Meer over:

Gerelateerde dossiers

Zorgkosten
Zorgkosten

Zorgkosten

  • Dossiers

Gaat mijn eigen risico het aankomende jaar omhoog of omlaag? Waarom is de zorgverzekering niet inkomensgerelateerd? Hoe kan ik besparen op mijn eigen risico? En welke medicijnen...

Reacties

Op de vernieuwde Radar website kan er nog niet worden gereageerd op artikelen.

Ook interessant