285 schademeldingen door aardbevingsschade bij nieuw loket

285 schademeldingen door aardbevingsschade bij nieuw loket

Het nieuwe overheidsloket waar Groningers met aardbevingsschade sinds maandag terecht kunnen, heeft in de eerste week 285 schademeldingen ontvangen.

Dat liet een woordvoerder van de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen vrijdag weten. 'De meeste meldingen kwamen aan het begin van de week, de afgelopen dagen was het rustig.'

Zo'n 450 mensen belden de commissie met vragen. Mensen die nu een schademelding doen, zullen nog enkele weken geduld moeten hebben. De commissie stelt halverwege april definitief vast op welke manier schade die voortkomt uit de gaswinning wordt afgehandeld. Daarna gaat het schadeloket aan de slag met de nieuwe meldingen, maar ook met zo'n 12.000 schademeldingen die zich sinds vorig jaar hebben opgestapeld. Ze werden ingediend bij het Centrum Veilig Wonen (CVW) en zijn door de nieuwe instantie overgenomen.

Geen invloed van NAM

In de nieuwe werkwijze heeft de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) geen invloed meer op de schadeafhandeling. De NAM moet daar wel aan blijven meebetalen.

Bron: ANP

Ook interessant