toggle menu

30% ING-klanten overweegt overstap

30% ING-klanten overweegt overstap

Het nieuws dat ING betalingsgegevens van klanten wil gaan gebruiken om advertenties op maat aan te bieden, heeft het vertrouwen in de bank ernstig geschaad, zo blijkt uit een enquête onder het Radar testpanel.

Ruim 27.500 consumenten vulden de enquête in, waaronder ruim 15.000 ING-klanten.

Alleen al op basis van het nieuws dat ING de gegevens wil gaan gebruiken voor advertentiedoeleinden geeft 30,4 procent van de ING-klanten aan dat zij overwegen over te stappen naar een andere bank. 43,9 procent twijfelt hier nog over, en slechts 25,8 procent geeft aan bij ING te blijven. Bijna tachtig procent (78,8%) van de ING-klanten zegt dat door de aankondiging het vertrouwen in ING is afgenomen.

Rond de negentig procent (90,1%) van alle bankklanten vindt privacy belangrijker dan scherpe aanbiedingen of kortingen, en ruim 83 procent (83,6%) van de klanten wil niet dat zijn of haar bank persoonlijke gegevens gebruikt voor advertentiedoeleinden, in ruil voor korting op producten of diensten van de bank zelf. 94 procent (93,7%) van de bankklanten denkt dat, indien een bank betaalgegevens van klanten gebruikt voor advertentiedoeleinden, de bank dit doet om er zelf (meer) geld aan te verdienen. Slechts 1,6 procent van de klanten is het met deze stelling oneens.

Tot slot antwoordde ruim twee derde van alle deelnemers (67,5%) als hun bank persoonlijke gegevens gaat gebruiken voor advertentiedoeleinden, zij hun geld liever bewaren in een oude sok.

Lees hier meer over dit onderzoek.

Bron video: Radio Eenvandaag

Ook interessant