30 miljoen mensen gedupeerd door Facebooklek

30 miljoen mensen gedupeerd door Facebooklek

Het grote datalek bij Facebook, waarbij hackers toegang kregen tot de accounts en persoonlijke informatie van gebruikers, heeft uiteindelijk 30 miljoen mensen gedupeerd. Dat meldde het techbedrijf in een verklaring, na eigen onderzoek. Eerder werd bericht over 50 miljoen getroffenen.

Volgens Facebook, dat samenwerkt met de FBI om de hackers op te sporen, was het lek het gevolg van drie fouten in de software. Die zorgden er voor dat de criminelen toegang konden krijgen tot opgeslagen wachtwoorden. Daarmee konden zij accounts van gebruikers overnemen.

Namen en contactgegevens van 15 miljoen gebruikers

Bij circa 15 miljoen gedupeerde gebruikers werden namen en contactgegevens buitgemaakt. Bij nog eens 14 miljoen Facebookers ging het ook om meer details in de profielen. Bij 1 miljoen accounts werd wel ingebroken maar hadden de hackers geen toegang tot gegevens. Facebook zegt de getroffen gebruikers een bericht te sturen.

Facebook kwam eind september met het nieuws naar buiten dat er een lek was gevonden in zijn sociale netwerk. De hack vond volgens Facebook niet plaats op andere applicaties als Messenger, Instagram of WhatsApp.

Klik hier om te ontdekken of jouw gegevens zijn gestolen

Bron: ANP / Facebook

Meer over:

Ook interessant