5 kilometer met de auto voor afhaalpunt 'in de buurt'

5 kilometer met de auto voor afhaalpunt 'in de buurt'

'We hebben u gemist'. Wanneer je een PostNL-kaartje met die tekst aantreft op je deurmat, ligt er op de dichtstbijzijnde afhaallocatie een pakje voor je klaar. Althans, voor de meeste mensen - maar niet voor meneer Jansen.

Meneer Jansen woont in een appartementencomplex in de Rotterdamse Bas Paauwestraat. In een video op YouTube, die hij inzond via de Radar app, laat hij zien welke tocht hij moet afleggen om een aan hem geadresseerde PostNL-zending in ontvangst te nemen.

Waar voor de meeste mensen een wandelingetje naar de plaatselijke supermarkt of sigarenboer volstaat, moet meneer Jansen 10 minuten met de auto om ruim 5 kilometer verderop zijn pakje op te halen. En dat terwijl er ook een afhaalpunt zit in de Gamma pal naast zijn huis.

Bekijk het filmpje hier:

PostNL laat in een reactie weten op de hoogte te zijn van het filmpje. Meneer Jansen reageert vanuit het buitenland dat 'het inmiddels een aardige soap begint te worden'.

Het postbedrijf komt in de loop van de week met een antwoord op de vraag waarom het pakketje - ondanks herhaaldelijke verzoeken van meneer Jansen - niet gewoon bij het afhaalpunt op loopafstand bezorgd wordt.

Update: 'Binnen twee weken opgelost'

Na tussenkomst van Radar zoekt PostNL snel contact met meneer Jansen. Binnen twee weken gaat het bedrijf hun logistieke apparaat aanpassen, zodat zijn pakketjes in het vervolg wél bij de Gamma bezorgd worden.

PostNL zoekt de oorzaak voor de bezorgproblemen in een 'dynamische wijk', waar veel in korte tijd verandert. Het is een ingewikkelde operatie om de pakketjes goed te laten landen, vertelt een woordvoerder. Het bedrijf erkent dat in dit geval klantbelang voor had moeten gaan.

Meneer Jansen is allang blij dat het opgelost wordt: 'Zie je maar: alles kan, als je maar wilt.'

Bron: YouTube

Ook interessant