toggle menu

Aangifte tegen Kamp en NAM kansloos

Aangifte tegen Kamp en NAM kansloos

Een Groningse wetenschapper die aangifte had gedaan tegen minister Henk Kamp (Economische Zaken) en de huidige en vorige directeur van de NAM inzake de gaswinning, heeft nul op het rekest gekregen. Jan Oosterhaven, emeritus hoogleraar ruimtelijke economie, wilde Kamp en de twee NAM-directeuren aanklagen voor onder meer vernieling, diefstal, poging tot doodslag dan wel poging tot moord.

Geen strafrechtelijk onderzoek

Maar het Openbaar Ministerie in Noord-Nederland, waar de aangifte woensdag binnenkwam, heeft Oosterhaven vrijdag laten weten geen heil te zien in de aangifte. 'Wij doen geen strafrechtelijk onderzoek, er zijn wat ons betreft geen strafbare feiten geconstateerd. De zaak ligt meer op de weg van de politiek dan die van de rechter', zei een woordvoerster.

Veiligheid Groningers

Volgens Oosterhaven is sprake van diefstal omdat de aardbevingen als gevolg van gaswinning leiden tot waardedaling van woningen. Ook brengen de aardschokken de veiligheid van Groningers in gevaar, wat zou zijn uit te leggen als een 'doorlopende poging tot mishandeling, doodslag dan wel moord'.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant